Garantie

Waarom een garantie afsluiten?

Onverwachte, hoge reparatiekosten aan uw auto kunnen tot het verleden behoren wanneer u een garantie afsluit voor uw auto. Wij bieden hierin onderstaande keuzes aan met verschillende garantiedekkingen, van basis tot zeer uitgebreid:
 • Cargarantie
 • Multipart
 • Autotrust
Deze diverse partijen dekken de kosten van de reparatie of vervanging van defecte onderdelen die onder de garantie vallen. Maar ook de uren die de monteur er mee bezig is worden betaald.
CarGarantie_PNG_Logo

Cargarantie

Zorgeloos rijden

U koopt bij ons een gebruikte auto in vertrouwen. Onze gebruikte auto’s worden geselecteerd, uitvoerig gecontroleerd en op professionele wijze rijklaar gemaakt. U kunt dus zeker zijn dat uw auto zich in uitstekende staat bevindt. Toch kan pech niet uitgesloten worden. Met onze garantie bent u beschermd tegen onverwachte reparatiekosten.
 
Wat mag u van ons verwachten
 • Uitgebreide bescherming tegen reparatiekosten
 • Behoud van liquiditeit bij reparatie
 • Geldig in heel Europa
 • Vakkundig reparaties door specialisten
 • Directe financiële regeling met Cargarantie

Multipart

Het beste concept voor garantieverlenging en occasiongarantie. Multipart heeft zich al meer dan 25 jaar bewezen. Door een systeem van partnerschap en transparantie worden echte win-win-situaties gecreëerd. Multipart Garantie stelt knowhow en systemen beschikbaar en neemt de schadeafwikkeling over.

De handelaar wordt over de hele linie op het gebied van kwaliteit en efficiëntie ondersteund. Hij hoeft nergens voor te zorgen en profiteert van de efficiënte schadeafwikkeling van Multipart. De handelaar heeft op ieder moment controle over de door hem betaalde bedragen en de schades.

Multipart_logo_transparant
Autotrust_logo_2

Autotrust

Onverwachte, hoge reparatiekosten aan uw auto behoren tot het verleden indien u een Autotrust Garantie afsluit voor uw auto. Autotrust biedt verschillende garantiedekkingen, van basis tot zeer uitgebreid.

Autotrust dekt de kosten van de reparatie of vervanging van defecte onderdelen die binnen de garantie vallen. Daar blijft het echter niet bij, Autotrust vergoed ook de uren die de monteur bezig is met de reparatie en de uren die besteedt worden om het defect op te sporen.

Garantie Acceptatie

Uw garantie gaat direct in. Wel is het belangrijk dat de auto in orde is. Defecten die al in de auto aanwezig zijn op het moment van afsluiten van de garantieverzekering kunnen vanzelfsprekend niet worden vergoed. Defecten die ontstaan tijdens de garantieperiode worden vanaf de eerste dag vergoed.
 
Wilt u er zeker van zijn dat uw auto in orde is bij aanvang? Laat de auto dan eerst keuren. Wij willen dat graag voor u regelen. De kosten bedragen € 189,- voor de meeste auto’s en € 325,- voor auto’s die behoren tot de categorie ‘Luxury & Performance’. Neem hiervoor contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Belangrijk

XJ-Experience doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat u ook na aankoop zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe auto. Hiervoor hebben wij in de loop der jaren gerenommeerde samenwerkingen opgebouwd. Ons vertrouwen in deze partijen is groot en daarmee kunnen wij u ook voorzien van de beste service en garantie.   

Indien u op eigen initiatief, bij een andere partij en zonder onze schriftelijke toestemming werkzaamheden uit laat voeren, zullen de gemaakte kosten niet door ons vergoed worden en vervalt elke vorm van garantie. Na het verstrijken van de garantietermijn op deze manier komen alle (on)zichtbare gebreken uitsluiten voor rekening van de koper. Ook komt koper na het verstrijken van deze garantietermijn geen beroep op non-conformiteit meer toe gelijk koper reeds nu voor alsdan hiervan afstand doet.

Bereken hier uw hier uw Autotrust Garantieverzekering.

Garagekeuze en buitenland

U mag zelf uw garage kiezen: bij het afsluiten van de garantie kunt u kiezen of u uw auto door de merkdealer of door een universele garage wil laten repareren. Repareren in het buitenland is ook gedekt: indien een defect ontstaat terwijl u op vakantie bent, wordt uw auto ook op kosten van Autotrust gerepareerd. Dit geldt voor nagenoeg heel Europa.

Hoe werkt het?

Een garantie afsluiten voor uw auto is zeer eenvoudig: met een telefoontje naar 0492 35 01 9306 38 08 25 00 kunt u het direct regelen. Ook kunt u gemakkelijk de premie van uw garantieverzekering online uitrekenen. bel wat een garantie voor uw auto kost of bel voor meer informatie naar een van onze medewerkers.

U mag natuurlijk ook altijd een email versturen. Vermeld daarbij het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand. Een prijsopgave voor een exclusieve auto kan helaas niet via de offertemodule van de website.

Wat is niet gedekt?

Autotrust biedt een volledige garantiedekking aan tevens een Basis Garantie. Onze medewerkers vertellen u graag precies wat u kunt verwachten van een garantie. Ook kunt u op deze site de voorwaarden downloaden.
 
Niet gedekt zijn de zogenaamde verbruiksonderdelen en onderhoudsdelen die na een bepaalde tijd altijd vervangen moeten worden. Hierbij moet u (onder andere) denken aan de remschijven en remblokken, maar ook het oliefilter en lampjes. Ook de koppeling (bij een handgeschakelde auto) valt hier onder. Verder vallen carrosseriedelen, lak, zonne- en cabriodaken niet onder de Autotrust Garantie.
 
Een defect aan een verzekerd onderdeel dat het gevolg is van slijtage valt wél gewoon onder de dekking van de Autotrust Garantie. Indien een onderdeel defect raakt als gevolg van slijtage én er zijn aanwijzingen dat dit defect reeds aanwezig was op het moment van het afsluiten van uw garantieverzekering, dan valt het mankement niet onder de dekking.

Garantie op exclusieve auto’s

Autotrust geeft ook garantie op (zéér) exclusieve auto’s: Porsche, Ferrari, Lamborghini, Bentley, Aston Martin, Rolls Royce etc. Een exclusieve auto bezitten is risico nemen. Kunt u inschatten hoeveel u moet reserveren voor reparaties? De reparatie van een motor of transmissie kost al gauw duizenden euro’s. Daarnaast vinden experimentele technieken altijd eerst hun weg naar dit soort modellen. Reparaties zijn specialistisch werk en daarmee erg kostbaar. Met een Autotrust Luxury & Performance Garantie verzekert u zich tegen ongewenste verrassingen.

Garantie bij import

Indien u een auto importeert uit Duitsland, heeft u vaak geen recht op garantie in Nederland. Daarom kunt u een vervangende garantie afsluiten bij Autotrust.
 
Omdat uw auto nog geen Nederlands kenteken heeft, kunt u de prijs van de garantie op onze website niet uitrekenen. Bel daarom met ons of stuur een email. Vermeld de volgende gegevens in uw e-mail:
 • Merk en model
 • Bouwjaar
 • Kilometerstand
 • Aantal kilometers die u per jaar rijdt.
Waar wilt u de auto laten repareren? Bij een merkdealer of algemeen garagebedrijf?
Vermeld verder uw naam en het telefoonnummer waar we u overdag kunnen bereiken, we nemen dan binnen 1 dag contact met u op met een vrijblijvende prijsopgave.

Een claim indienen

Belangrijk: voordat uw auto wordt gerepareerd, moet de claimafdeling van Autotrust altijd eerst toestemming geven voor de reparatie. Bel met 0592 340018. De claimafdeling stelt eerst vast of het mankement onder de dekking van uw polis valt en maakt vervolgens een afspraak met de garage over de prijs van de reparatie. Indien het een grote reparatie betreft, controleert een onafhankelijke specialist de oorzaak van het mankement.

Xjexperience maakt gebruik van cookies. We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website